.

 Klik hier op het onderdeel waar u meer over wilt weten.

Nieuwbouw
Dakkapel

Renovatie
Carport
Erker

Schuur en aanbouw
Tuinhekken
Verhuur aannemer

                                             Nieuwbouw.

Bouwen of verbouwen is een zeer ingrijpende bezigheid in uw leven. Ook als u niet zelf de werkzaamheden uitvoert. Het is dan ook van groot belang dat er vooraf wordt gecommuniceerd maar ook tijdens de werkzaamheden overleg mogelijk is.

Bij Ruiterkamp Timmerwerken zeggen we,Bouwen doen we samen. U en wij. Duidelijkheid over wensen, mogelijkheden en consequenties effent het pad voor resultaten naar tevredenheid.

Ik heb hier boven wat foto's gezet van mijn eigen,zelf gezette huis en de woningen
naast ons op het veldmanserve in Hellendoorn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

                                            Dakkapellen.Meer afbeeldingen klik hier                           
 
Ruiterkamp Timmerwerken is er voor het op maat plaatsen van uw dakkapel inclusief het realiseren en begeleiden van uw verbouwing

Compleet (en) op maat
Bij
Ruiterkamp Timmerwerken kunt u met een dakkapel alle kanten op. Alle stijlen, kleuren en afmetingen zijn mogelijk want uw persoonlijke smaak staat bij ons centraal. Een Ruiterkamp Timmerwerken Dakkapel wordt standaard geleverd met draaikiepramen, verdiept profiel (serie Classic), veiligheidsbeslag, rabatdelen, een vlakke zijwang, en 10 jaar garantie. En zo hoort het! Want voor elk dak maakt Ruiterkamp Timmerwerken een dakkapel op maat! Ook voor de binnenafwerking van uw dakkapel, wanden, kasten en plafonds staat Ruiterkamp Timmerwerken voor u klaar. Natuurlijk regelen wij op uw verzoek de aanvraag van een eventuele bouwvergunning.

Dakkapel = ruimtewinst & waardevermeerdering
Het allergrootste voordeel van een dakkapel is ruimtewinst. Hierdoor kunt u op zolder vele mogelijkheden creŽren; bijvoorbeeld een extra slaapkamer, studeerkamer of kantoor. Een dakkapel zorgt voor een beter bruikbare en beloopbare leefruimte met meer licht. En vanzelfsprekend leidt deze investering tot een waardevermeerdering van uw woning.


Elke dakkapel wordt individueel door
Ruiterkamp Timmerwerken ingemeten en tot in de details afgewerkt. Door snelle plaatsing zult u weinig of geen last ondervinden van o.a. weersinvloeden.

Garantie
Dankzij de kwaliteit van onderhoudsvrije materialen en de vakkundige montage kunnen wij u maar liefst 10 jaar volledige garantie bieden op een door
Ruiterkamp Timmerwerken geplaatste dakkapel. Hierdoor kunt u zorgeloos genieten van de ruimtewinst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                          Renovatie.

I

renovatie

Renovatie is het aanpassen van bestaande gebouwen waarvan de sloop niet is gewenst. Het terug bewoonbaar maken, het verbeteren van de woning en de woonomgeving, vertrekkend van de begane grond.

Eerst denken, dan doen. Weten wat u wilt en wat niet. Ruiterkamp Timmerwerken komt graag zelf bij u kijken. En als geen ander schakelt hij snel naar mogelijkheden en onmogelijkheden. Hij kijkt naar wat u wilt, wat bij u past, naar uw leefomgeving en uw woning en inrichting. Ruiterkamp Timmerwerken creŽert graag maatwerk. U wilt dat ook.  Bel Mail of vul het reactieformulier in om advies. Het kost u nog niets, maar u houdt er wel wat aan over.
 

Vocht

Vocht is een van de meest voorkomende kwalen in oude woningen. Voor u een vochtprobleem kunt aanpakken, moet u de juiste oorzaak opsporen. Maak kennis met de meest voorkomende moeilijkheden, boosdoeners en remedies.

Condensatie en schimmelvorming

Als een ruimte niet voldoende wordt geventileerd, stijgt de luchtvochtigheid, wat kan leiden tot condensatieproblemen: loskomend behang, vochtig metselwerk, afbladderende verf, schimmelvorming. Deze zaken komen meestal het eerst aan het licht in de keuken en de badkamer, waar de waterdampproductie hoog ligt, en in weinig verwarmde ruimten zoals slaapkamers en bergruimten. Dikwijls volstaan voldoende ventileren en wat meer verwarmen om de relatieve vochtigheidsgraad te verlagen of om het probleem te voorkomen.

Dwars door de gevel

Bij zuid- of westwaarts gerichte gevels die sterk aan slagregen zijn blootgesteld of die in poreuze materialen (baksteen, betonsteen etc.) zijn uitgevoerd, kan het regenwater soms in het metselwerk dringen. Dergelijke gevels raken ook sneller vervuild. Een eventuele remedie is een behandeling met hydrofobiemiddelen. Heel wat van deze vochtwerende producten zijn kleurloos, zodat ze geen afbreuk doen aan het uitzicht van de gevel. Ze zijn tevens waterdampdoorlaatbaar zodat het water uit het materiaal kan blijven verdampen. Bepaalde producten zorgen er verder voor dat het vuil minder diep doordringt in het gevelmateriaal. Hou er wel rekening mee dat hydrofobiemiddelen geen mirakeloplossing zijn.

Waterinfiltratie

Waterinfiltratie kan op diverse plaatsen voorkomen: aan het dak, aan ondichte aansluitingen van het buitenschrijnwerk, aan spleten tussen ramen en ruwbouw, aan een kelderbekuiping die gebrekkig is uitgevoerd. Ter hoogte van het dak kan waterinfiltratie diverse oorzaken hebben: een versleten dakbedekking, dakgoten die aan vervanging toe zijn of verstopt zitten, een nonchalante uitvoering van de slabben aan een schoorsteen of kil, een slechte aansluiting aan de dakramen, een te kleine overlapping van dakbedekkingmaterialen, scheuren in het dichtingmembraan op een plat dak, gebrekkige of slecht uitgevoerde lasnaden tussen de banen van de dakbedekking. De remedie ligt voor de hand: de zwakke plekken zo snel mogelijk in orde brengen.

Opstijgend vocht

Bijna al het traditioneel metselwerk dat in contact staat met de bodem, is onderhevig aan opstijgend vocht. Het heeft weinig zin de sporen van opstijgend vocht te verbergen achter een nieuwe laag verf, papier of aluminiumfolie. Na verloop van tijd worden de vochtplekken toch weer zichtbaar, en aan het eigenlijke probleem hebt u daarmee niets gedaan. Bij nieuwbouw trachten aannemers opstijgend vocht te voorkomen door een horizontaal, waterdicht membraan op het metselwerk boven het maaiveld aan te brengen en zo de vochtopstijging te onderbreken. Deze techniek wordt soms ook toegepast bij de renovatie van oude gebouwen. Voorwaarde is dat beide zijden van de muur toegankelijk zijn, wat niet altijd evident is. Meestal moet u de muren volledig onderkappen om het vochtscherm te kunnen aanbrengen. Opstijgend vocht kunt u ook bestrijden door de muur te injecteren met hydrofobe harsen of waterwerende producten. Na het injecteren moet u de muren goed laten drogen voor u ze bepleistert of afwerkt. De droogtijd is onder meer afhankelijk van de dikte, en kan worden versneld door de ruimte te verwarmen. Zodra het metselwerk droog is, kapt u de oude pleisterlaag het best af ter hoogte van de vroegere natte strook, omdat deze laag zouten kan bevatten, afkomstig uit het metselwerk.

Vocht in kelders

Vocht in de kelder is vervelend als het uw wooncomfort aantast. De keuze van het waterdichtingssysteem hangt af van de functie van de kelder (bergruimte, hobbykamer, thuiskantoor), de bereikbaarheid (bij bestaande gebouwen is de buitenkant van de kelder meestal niet meer bereikbaar), de materialen waarmee de keldermuren zijn opgetrokken, de samenstelling van de grond (waterdoorlatend zand, waterdichte leem), de karakteristieken van het terrein (vlak, hellend), de afwerking van het terrein rond de constructie (oprit, wandelstrook, tuin) en natuurlijk het budget. Om bestaande kelders waterdicht maken, wordt meestal een volledig bekuipingssysteem met een binnenbekuiping gebruikt. Het resultaat is relatief doeltreffend als de bekuiping correct wordt uitgevoerd, maar er blijft altijd een beperkt risico op waterinfiltratie via voegen tussen muren en vloer of via de vloer. Er bestaan soepele en stijve bekuipingen. Omdat de soepele binnenbekuiping een omslachtige en vrij dure oplossing is, gaat de voorkeur meestal naar een stijve binnenbekuiping. Een nadeel hiervan is dat de constructie geen vervormingen mag ondergaan die scheurvorming kunnen veroorzaken. Scheuren kunnen voortvloeien uit uiteenlopende bewegingen van de fundering, krimpverschijnselen bij het betonneren, thermische uitzettingen tijdens de werken en andere. Dergelijke barsten zijn echter zeldzaam in een gebouw dat al enkele jaren oud is. En als er zich toch nog een barstje zou voordoen in de bekuiping, kunt u dit vrij gemakkelijk herstellen.

                                      Carport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                      Erkers
 Meer afbeeldingen klik hier

Verfraaiing woning met een Erker
Wanneer u uw voorgevel (of zij/achtergevel) van uw woning wilt verfraaien of net wat meer uitstraling wil geven, dan is een erker een goede optie!
Zowel de montage als de levering van uw erker kan voordelig door ons gerealiseerd worden. Hieronder vindt u wat foto's over de constructie
(hoekverbindingen en dergelijke) van een van de erkers.
Als u geÔnteresseerd bent in een vakkundig advies en een voordelige offerte dan helpt Ruiterkamp Timmerwerken u graag verder.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                      Schuur en aanbouw

Meer afbeeldingen klik hier

Heeft u ruimte tekort, verlenging van uw huiskamer, keuken , badkamer , schuur of aanbouw?
Vraag of een van onze medewerkers de situatie bij u ter plaatse eens door komt nemen.
Wij proberen zoveel mogelijk aan uw wensen te voldoen.
Daarom werken wij uitsluitend met 1e keus materiaal en vakbekwame mensen, en....... u ziet het resultaat
Elke aanbouw is anders daarom geven wij u een persoonlijk advies voor wat in uw situatie de meest geschikte aanbouw is.

 

 

 

 

 

 

 

  Bent u gesteld op privacy in uw tuin? Dan kan u beroep doen op tuinhekken, tuinschermen of tuinafsluitingen om rondom uw tuin aan te brengen waardoor het vrij inkijken door bijvoorbeeld uw buur beperkt of geheel vermeden wordt. Tuinhekken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen doch is hout wel het meest gebruikt. Tuinhekken zijn tevens een stukje sierraad in de tuin en dragen dan ook bij aan de schoonheid ervan. Een tuinhek is dan ook meer dan gewoon een hekwerk. Onderstaand vindt u een drietal foto's van een tuinhek die ik om mijn eigen huis heb staan.  

 

Ruiterkamp Tuinhekken